Menu
16Nov2020
De 6 zaken waar je op dient te letten bij de aanschaf van een airconditioning

De 6 zaken waar je op dient te letten bij de aanschaf van een airconditioning

Door: CewlboxReacties: 0

Een airconditioning systeem is vaak geen impulsaankoop en er wordt vaak goed over nagedacht en informatie over ingewonnen. Hieronder worden de 6 belangrijkste zaken omschreven waar rekening mee dient te worden gehouden bij de aanschaf van een airconditioning systeem.

 

1.       Functies van een airco

Allereerst moet goed bedacht aan welke comforteisen een airconditioning systeem moet voldoen. Niet elke airconditioning heeft namelijk dezelfde functies.

Koelen en verwarmen

Koelen is de meest gebruikte functie van de airco. Door middel van een warmtepomp en koelvloeistof wordt een ruimte gekoeld, maar kan het ook verwarmd worden. Een airconditioning is ook veel sneller en goedkoper (energiezuiniger) dan de CV-ketel. Een airconditioning kan dus goed het hele jaar gebruikt worden en niet alleen in de zomer zoals de meeste mensen denken. Alle airco’s bij Cewlbox hebben een warmtepomp en kunnen dus zowel koelen als verwarmen.

Zuiveren

Veel airconditioning systemen hebben een luchtzuiveringsfunctie waarmee het systeem fijne stofdeeltje uit de lucht zuivert door middel van speciale ingebouwde filters in het systeem.

Luchtontvochtiging

De luchtvochtigheid is vaak erg hoog in ruimtes. Hierdoor voelt de lucht warmer dan het daadwerkelijk is. Met behulp van de airco maak je de lucht droger en kan een optimale binnenklimaat gecreëerd worden zonder schommelingen in de temperatuur.

 

2.     Vermogen van een airco

Om de gewenste temperatuur te kunnen bereiken op de meest energiezuinige manier, dient het juiste vermogen bepaald te worden. Te weinig vermogen kan ervoor zorgen dat een ruimte niet goed genoeg wordt gekoeld en een te hoog vermogen kan ervoor zorgen dat het té koel wordt. Daarnaast wordt er bij een te groot vermogen onnodig teveel stroom verbruikt en is de aanschafsprijs hoger dan bij een lager vermogen model.

Het vermogen wordt berekend aan de hand van de inhoud van de ruimte in m³ waar het airconditioning systeem geplaatst wordt. Dit is echt maatwerk en het is raadzaam om dit door een expert te laten bepalen. Cewlbox kan gewenst kosteloos langs komen om het vermogen te berekenen.

 

3.     Soort airco

Er zijn veel verschillende soorten airconditioning systemen. Allereerst is er de keuze tussen een mobiele of een vaste airco, zie onze blog mobiele vs. vaste airco. Wanneer er een voorkeur is voor een vaste airco systeem is er nog de keuze tussen een single split of een multi split systeem. Bij een single split kan er één ruimte gekoeld worden en wordt er één binnen- en één buitenunit geplaatst. Bij een multi split systeem kunnen meerdere binnenunits, om meerdere ruimtes te koelen of te verwarmen, gekoppeld worden aan één buitenunit.

4.     Het merk airco

Er zijn veel verschillende merken airco’s en deze verschillen op het gebied van prijs en kwaliteit. Cewlbox helpt graag bij het maken van de juiste keuze. Ons aanbod bestaat uitsluitend uit energiezuinige, fluisterstille airco van hoogstaande merken.

 

5.     Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een airconditioning is een belangrijke kenmerk en dit wordt altijd in decibel, dB(A), weergegeven. Alle airco’s van Cewlbox hebben een laag geluidsniveau en zijn daarmee erg geschikt voor de slaapkamer.

 

6.     Energielabel van een airco

Het energielabel van een airconditioning geeft aan hoe energiezuinig en efficiënt een airconditioning is. Hierin is de letter A het meest energiezuinigst en efficiëntst. Naast het energielabel wordt vaak het energieverbruik weergegeven. Dit is een indicatie van het jaarlijkse energieverbruik aan de hand van 500 uur per jaar in koelstand op volvermogen.

Cewlbox verkoopt enkel airconditioning systemen die beschikken over een energielabel AA+. Deze airco’s verbruiken minimale stroom en zijn erg energiezuinig en efficiënt, zie hier ons aanbod.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.