Menu
15Dec2022
De eerste keuze: een mobiele vs. een vaste airconditioning systeem

De eerste keuze: een mobiele vs. een vaste airconditioning systeem

Door: CewlboxReacties: 0

Mobiele airconditioning

Een mobiele airco is verplaatsbaar tussen verschillende ruimtes mits de airco wordt geplaatst in de buurt van een raam of deur dat open kan. Bij een mobiele airco dient namelijk de warme lucht via een flexibele luchtbuis te worden afgevoerd naar buiten.

Een vaste airconditioning

Een vaste airco heeft een buiten- en een binnenunit die met elkaar verbonden zijn. Door middel van een warmtepomp zorgt een vaste airco ervoor dat een ruimte gekoeld of verwarmt wordt. Beide units worden op een vaste plaats geïnstalleerd.

 

Wat een verschil!

Hierbij de verschillen tussen een vaste en een mobiele airco in een tabel:

 

Mobiele airco

 Vaste airco

Installeren?

Nee, gebruiksklaar

Ja, installatie vereist

Capaciteit?

Kleinere ruimtes

Grotere ruimtes

Stroomverbruik?

Hoog

Gemiddeld

Verplaatsbaar

Ja

Nee

Verwarmen?

Niet altijd

Ja

Geluidsniveau?

Luidruchtig

Stil

Efficiëntie?

Gemiddeld

Uitstekend

Aanschafprijs

Laag

Gemiddeld

 

Een mobiele airco, doe toch maar niet….

Vaak denken mensen pas aan een airconditioning systeem bij extreme hitte en kiezen dan voor de snelle en gemakkelijke oplossing, een mobiele airco. Een mobiele airco hoeft immers niet geïnstalleerd te worden, is direct te gebruiken, kan tijdelijk goed koelen en de aanschafprijs is relatief laag. Echter zijn er ook een aantal belangrijke minpunten. Zo geeft een mobiele airco vaak veel geluid, verbruikt veel energie en is vaak groot en lomp. Daarnaast moet de afvoerslang via een open raam of deur naar buiten toe. Niet erg efficiënt dus als de warme lucht zo weer naar binnenkomt!

 

Kortom, kies voor een vaste airconditioning systeem

Een vaste airco is duurder in de aanschafprijs, maar de rendement is vele malen hoger. De zomers worden steeds warmer en de behoefte om een airconditioning systeem te gebruiken groter. Tegenwoordig zijn vaste airco’s erg energiezuinig en hebben een goede koel- én verwarmingsvermogen. Hierdoor kan met een vaste airco een constante aangename binnenklimaat gecreëerd, zowel in de zomer als in de winter. Daarnaast staat een vaste airco nooit in de weg, omdat hij aan de muur of plafond hangt en zijn de vaste airco’s van Cewlbox fluisterstil! Denk dus niet aan de korte termijn, maar denk juist aan de lange termijn en kijk direct welke vaste airconditioning systemen Cewlbox te bieden heeft.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.