Menu
19Jun2024
Wat kost een airco?

Wat kost een airco?

Door: CewlboxReacties: 0

Als u overweegt om een airconditioningsysteem aan te schaffen is een veelgestelde vraag: “Wat kost een airco?”. In dit artikel geven we u inzicht in de financiële kosten die u bij de aanschaf van een airco kunt verwachten. Met deze aandachtspunten kunt u een weloverwogen keuze maken om een airconditioning aan te schaffen.

Aanschafkosten

Welke initiële kosten u gaat maken bij het aanschaffen van een airco zijn variabel. Dit hangt af welk type en merk aircosysteem u kiest.  Hieronder leest u over de specifieke eigenschappen van de verschillende aircosystemen. 

Mobiele airco’s 

Deze systemen zijn flexibel en ideaal voor het koelen van kleine ruimtes. De prijzen variëren per merk en model airco, maar zijn relatief betaalbaar .

Split systeem airco’s

Dit systeem bestaat uit een binnen- en een buitenunit. Met deze airco  kunt u meerdere kamers koelen. De prijzen beginnen bij ongeveer €600, exclusief de installatiekosten. 

Multi split systeem airco’s

Deze aircosystemen verbinden meerdere binnenunits  met één buitenunit. Dit is ideaal voor grotere huizen of kantoorpanden. De prijzen beginnen bij ongeveer €1500, exclusief de installatiekosten.

Installatiekosten

Een belangrijk aspect om de totale kosten van een airco te berekenen zijn de installatiekosten. Een aircosysteem moet geïnstalleerd worden door een elektricien. De kosten van het installeren  variëren van €500 tot €2000 of meer. Dit is afhankelijk van de complexiteit van de installatie en het type airco systeem. 

Lopende kosten

Als een airco eenmaal geïnstalleerd is, moet u rekening houden met er lopende kosten. Deze kosten zijn er om de airco draaiende te houden. De lopende kosten omvatten:

Elektriciteitsverbruik

Hoeveel elektriciteit uw airco gebruikt ligt aan verschillende factoren. Allereerst wordt er gekeken naar de gebruiksfrequentie van de airco . Hoe vaker de airconditioning aanstaat, hoe meer energie er verbruikt wordt. Daarnaast is het model airco belangrijk. Een energiezuinig model zal de elektriciteitskosten proberen te minimaliseren.

Onderhoud

Om te zorgen dat uw airco voor een langere tijd mee gaat, is het belangrijk dat deze jaarlijks wordt onderhouden . Dit zorgt voor meer  efficiëntie en een langere levensduur. . De kosten variëren tussen de €100 en €150 per jaar.

De prijs van een energiezuinige airco bij Cewlbox 

Het bepalen van een exacte prijs voor een airco is niet eenvoudig.  De prijs is afhankelijk van het type airco, het merk, de installatiecomplexiteit en gebruikskosten. De totale kosten worden beïnvloed door de aanschafprijs, installatiekosten en lopende kosten. Door te kiezen voor een energiezuinig systeem kunt u genieten van een aangenaam binnenklimaat, terwijl u de kosten op de lange termijn beheerst. 

Overweegt u een energiezuinige airco te kopen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij Cewlbox. Onze experts nemen dan snel contact met u op om een systeem te vinden dat aansluit bij uw specifieke behoeften en budget. Vervolgens kunt u een weloverwogen beslissing nemen en  investeren in een aangenaam binnenklimaat in huis of op kantoor .

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.