Menu
17Jun2022
Waarom het aanschaffen van een airco juíst in de winter slim is!

Waarom het aanschaffen van een airco juíst in de winter slim is!

Door: CewlboxReacties: 0

Warmte zonder te hoeven stoken

Airco units van Cewlbox zijn tegenwoordig voorzien van een warmtepomp waarmee een ruimte makkelijk en snel gekoeld of juist verwarmd kan worden. Een warmtepomp gebruikt elektriciteit om de aanwezige warmte uit de buitenlucht te onttrekken en hier nog meer warmte mee op te wekken (= de lucht-lucht warmtepomptechnologie). Deze manier is erg efficiënt en vooral energiezuinig.

 

 

Goedkoper wordt het niet!

Veel mensen denken ten onrechte dat airco’s energie slurpers zijn, maar het tegendeel is juist het geval. Een gemiddeld CV-ketel verbruikt circa 2m³ aardgas per uur. Dit komt neer op € 1,50 per uur stookkosten voor een doorsnee eengezinswoning van 100 m².

Een airco verbruikt gemiddeld 0,75 KW per uur aan stroom om een slaapkamer van 16m² te verwarmen. De kosten per 1 KW zijn gemiddeld € 0,18 cent. Dit betekent dat 1 uur de airco aanzetten op vol vermogen zo’n € 0,14 cent kost.

 

 

€ per uur

m²

€ per 1 m² per uur

Centrale verwarming

 €          1,50

100

 €                       0,015

Airco

 €         0,14

16

 €                      0,009

 

 

 

42% besparing!

 

 

 

 

 

Hierboven is dus goed te zien dat een airco veel energiezuiniger is dan de CV-ketel en dat je met een airco dus 42% bespaart op je stookkosten. Dus wacht niet tot de zomer en installeer een airco zo snel mogelijk om direct te kunnen profiteren van besparingen!

 

Nog meer redenen om niet te wachten…

Buitenom dat een airco energiebesparend is, zijn er nog een aantal redenen om juist nu al een airco aan te schaffen:

  • Duurzaam
    Airco’s zijn door de ingebouwde warmtepomp veel milieuvriendelijker dan voorheen. Warmtepompen halen warmte uit de lucht, een onuitputtelijke energiebron, waarmee de CO2 uitstoot wordt geminimaliseerd ten opzichte van het gebruik van de CV-ketel.
  • Snel en constant
    Een airco is een snel reagerend systeem. De airco zorgt binnen een korte tijd op hoog vermogen dat een ruimte verwarmd wordt, bij het bereiken van de gewenste temperatuur schakelt de unit direct naar laagstand en wordt de temperatuur in deze stand constant op de gewenste temperatuur gehouden.
  • Multi functioneel
    Tijdens koude dagen heb je een energiezuinig product dat efficiënt en snel een ruimte kan verwarmen, terwijl je in de zomermaanden hetzelfde product kan gebruiken om de ruimte te koelen. Dat noemen wij gezegd een win-win situatie!
  • AanschafOp onze website hebben wij verschillende airconditionings die zowel kunnen verkoelen als kunnen verwarmen. Nieuwsgierig? Neem dan snel een kijkje tussen onze producten: airconditioning voor verwarmen

 

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.