Menu
03Nov2020
Waarom airco’s niet uitgeschakeld hoeven te worden om de verspreiding van Corona tegen te gaan

Waarom airco’s niet uitgeschakeld hoeven te worden om de verspreiding van Corona tegen te gaan

Door: CewlboxReacties: 0

Uitschakelen is echt niet nodig!
De onzekerheid dat dit virus met zich meebrengt roept veel vragen op iedereen. Zo vragen mensen zich af of het niet nodig is om de airco installatie thuis of op kantoor uit te schakelen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat uitschakelen van een airco echt niet nodig is, ook niet als er een coronabesmetting in het huis of bij een bedrijf is vastgesteld.

Volgens het RIVM wordt het Corona virus niet via ventilatiesystemen, zoals airco’s, verspreidt en kan een airco veilig gebruikt worden. Het lijkt er namelijk op dat het virus wel in fijne kleine druppels (aerosolen) kan zitten, maar dat de hoeveelheid virus daarin meestal niet voldoende is om iemand te infecteren. Wel geeft het RIVM aan dat het nog onduidelijk is of het gebruik van een mobiele airco in een gemeenschappelijke ruimte zorgt voor een grotere kans op besmetting of niet.

Extra reiniging is niet nodig, mits er regulier onderhoud plaatsvindt
Ook vragen mensen zich af of het nodig is dat een airco extra wordt gereinigd. Ook dit is niet nodig mits er regulier onderhoud plaatsvindt. Het reinigen van een airco is altijd belangrijk, maar wanneer regulier onderhoud plaatsvindt hoeft er niet extra te worden gereinigd naar aanleiding van het Corona virus.

Ventileren blijft belangrijk, ook in de winter
Er is wel bewezen dat goede ventilatie (luchtverversing) van cruciaal belang is voor de verspreiding van het virus en dat het risico op besmettingen zelfs wordt beperkt door goede ventilatie. Door de aanvoer van verse lucht, dalen de virusdruppels sneller naar de grond, waardoor de verspreiding wordt beperkt. Het is vooral belangrijk dat hoe meer mensen zich een ruimte bevinden, zoals in een klaslokaal of bedrijfsruimte, hoe meer er geventileerd moet worden.

Het advies van het RIVM luidt dan ook als volgt:

 • Ventileer 24 uur per dag door ramen op een kier te zetten, roosters open te
  houden of door een mechanisch ventilatiesysteem.
 • Lucht meerdere keren per dag de ruimtes door de ramen en eventueel deuren
  tegen elkaar open te zetten gedurende 10 tot 15 minuten.
 • Lucht extra onder meer na koken, douchen, samenkomst met meerdere mensen,
  activiteiten en op kantoor na pauzes en na samenkomsten bij bijvoorbeeld een
  vergadering.

https://lci.rivm.nl/ventilatie-en-covid-19

Zoals bovenstaand is beschreven kan een airco veilig gebruikt worden in deze tijd met het Corona virus. Er is dus geen reden om te wachten met de aanschaf van een airco. Ga nu direct naar ons aanbod om te kijken welke type airco bij jouw wensen en behoeften past!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.