Menu
23Nov2020
Opwaarts naar een huis zonder gas

Opwaarts naar een huis zonder gas

Door: CewlboxReacties: 0

Opwaarts naar een huis zonder aardgas en daardoor lagere
maandelijkse kosten!
Momenteel hebben we allemaal een jaar achter de rug van bezinning, terugkijken en overdenken. Deze periode gaf ons de tijd om ons leven te reflecteren en misschien mooie doelen te stellen voor de toekomst. Maar dan moet die toekomst wel mogelijk zijn en voorbereid zijn op de komende jaren met al zijn veranderingen. We horen het natuurlijk vaker om ons heen “een duurzame samenleving”, “binnenkort (vanaf 2050) is er geen aardgas meer in Nederland”, “Co² uitstoot verminderen”, maar hoe doe je dit nu precies? In deze blog gaan wij dit kort proberen uit te leggen.


Wanneer u meer advies wilt hebben over één van de onderwerpen of de mogelijkheden voor uw huis, kunt u contact opnemen met onze adviseurs. T:023-3037450 of E: [email protected]


Geen aardgas meer in Nederland
In stappen gaat de overheid het gebruik van aardgas terugdringen, vanaf 2050 is er namelijk helemaal geen mogelijkheid meer om gebruik te maken van aardgas. Voor koken of verwarmen van uw huis zijn er duurzame installaties verkrijgbaar. Deze installaties kunnen het zelfde als aardgas maar zijn ontwikkelt om de uitstoot van Co² te verminderen. De Rijksoverheid wil zo de klimaatveranderingen tegengaan. Deze duurzame installaties, zoals warmtepompen, zonneboilers, pellet kachels en biomassaketels zijn helaas niet gratis of goedkoop maar vragen een investering van de huiseigenaar. Wel zijn er verschillende
subsidieregelingen die aanschaf aangenamer maken.

Warmtepomp
Cewlbox is naast het installeren van airconditioning en lucht-lucht warmtepompen gespecialiseerd in woningen van het gas halen. We gebruiken daarvoor warmtepompen, warmtepomp boilers en andere
duurzame oplossingen. We hebben afgelopen maand 3 projecten opgeleverd in Haarlem, Hoofddorp en Den Haag waar de bewoners over zijn gegaan van cv-ketel naar een duurzame installatie. Ze gebruiken hierdoor geen aardgas meer.
De warmtepompboilers van Cewlbox halen de warmte uit de lucht en gebruiken deze energie om efficiënt en milieuvriendelijk tapwater te verwarmen. Wanneer u ook nog gebruik wilt maken van zonnepanelen kunt u met de energie vanuit de lucht en de elektriciteit van een compressor, het water verwarmen met zelfopgewekte stroom. U kunt zo werken aan een zelfvoorzienend huis.

Subsidie & kosten
Er komt een investering kijken bij een huis van de toekomst. Daarnaast kunt u voor het aanschaffen van een warmtepomp subsidie ontvangen (ISDE- subsidie). De warmtepomp moet hiervoor wel aan bepaalde eisen voldoen en een onderdeel zijn van het verwarmingstoestel. Deze informatie is terug te vinden op de site van de Rijksoverheid, zie onder voor de link.

Voorbeeld berekening voor het aanschaffen van een duurzame installatie: 

ProductStandaard installatie
Warmtepompboiler voor warm tapwater€ 1250€ 750
Huiskamer verwarmen via lucht/lucht
warmtepomp / airco
€ 1250 € 650
Slaapkamer 1 verwarmen via lucht/lucht
warmtepomp / airco
€ 1000 € 500
Slaapkamer 2 verwarmen via lucht/lucht
warmtepomp / airco
€ 1000 € 500
Slaapkamer 3 verwarmen via lucht/lucht
warmtepomp / airco
€ 1000€ 500
Zolder verwarmen via lucht/lucht
warmtepomp / airco
€ 1000 € 500
   
Totaal€ 6500€ 3400

 

Totaal: EUR: 9900,-
 
Subsidie regeling vanuit de gemeente: EUR 3000,-
 
Totale kosten: EUR 6900,-

Besparing per maand: EUR 100/150


Als u kiest voor een warmtepomp op uw vloerverwarming kunt u extra subsidie krijgen. Neem contact op indien u advies op maat nodig heeft.


Installatie
De installatie van de warmtepompboilers mag enkel uitgevoerd worden door gecertificeerde bedrijven. Cewlbox heeft ervaren installateurs die werken met verschillende topmerken als het gaat om lucht-luchtverwarming of verkoeling.

Binnenkort kunt u meer lezen over de verschillende merken en installaties in ons volgende blog.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-energie/vraag-en-antwoord/krijg-ik-subsidie-voor-een-warmtepomp

https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiezuinig-huis/energiezuinig-verwarmen-en-warm-water/volledige-warmtepomp/

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.