Menu
21Apr2023
Huis verwarmen zonder gas

Huis verwarmen zonder gas

Door: J. SchultzReacties: 0

Nederland wil langzaam van het gas af, in 2050 kan er niet meer gekookt of verwarmd worden met aardgas. De Rijksoverheid wil de CO2-uitstoot verminderen door het inzetten van duurzame installaties.

Nieuwe woningen worden opgeleverd zonder gasfornuis en cv-ketel en vanaf 2025 gaan gemeentes actief woonwijken van het aardgas afhalen. De elektriciteit wordt dan duurzaam opgewerkt en woningen worden verwarmd door aardwarmte en elektriciteit. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een warmtepomp/airconditioning. Bron: Rijksoverheid

In Amsterdam wil het stadsbestuur in 2040 aardgasvrij zijn. “Want de stad Amsterdam moet in de toekomst leefbaar en gezond zijn. Ook voor onze kinderen en kleinkinderen.

De gemeente Amsterdam biedt verschillende alternatieven om te verwarmen waaronder elektrische warmtepompen. Om de bewoners van Amsterdam te motiveren zijn er verschillende subsidies en financieringen waar zij gebruik van kunnen maken. Meer informatie kunt u terugvinden op de volgende link: Verschillende subsidies en financieringen: Nieuw Amsterdams Klimaat

Amsterdam loopt hiermee voorop op andere steden en het zal niet lang meer duren voordat er meer steden en dorpen gaan volgen. Gemeenten zoals: Utrecht, Tilburg, Eindhoven, Wageningen, Apeldoorn en nog meer zijn volop bezig in de ontwikkeling van aardgas vrije wijken. 

Verwarmen met een airco

Bij een airconditioning wordt er niet gelijk gedacht aan verwarming, “deze is om toch om te koelen?”. Dit klinkt ook logisch, wij Nederlanders kennen de airconditioning meestal van vakanties in warme oorden. De hedendaagse airconditioningsystemen kunnen zowel koelen als verwarmen en worden daarom ook wel warmtepompen genoemd. Doormiddel van het koudemiddel R32 kunnen zij warme lucht transporteren tussen de verschillende locaties.

Hoe werkt dit?

Ik hoor u denken, hoe werkt dit dan precies? De werking van een airconditioning is vergelijkbaar met dat van een koelkast of vriezer. Het onttrekt de warmte van een ruimte en voert deze af naar buiten. In de winter vindt het omgekeerde plaats. Warme lucht wordt onttrokken aan de buitenlucht en er wordt warme lucht de ruimte bv. woonkamer ingeblazen.

Voordelen airconditioning als verwarming:

  • De nieuwste airconditioning systemen hebben geïntrigeerde filters waarbij de lucht wordt gereinigd van allergenen, schimmels, virussen en andere irriterende stoffen
  • De innovatieve airconditioningsystemen/warmtepomp technologieën zorgen voor een efficiënte werking wat een maximaal rendement aan energie oplevert. Dit kan een serieuze kostenbesparing zijn in de komende jaren omdat de aardgasprijs blijft stijgen en merk je in de portemonnee.
  • De nieuwe innovatieve lucht-lucht-warmtepompen zijn een milieuvriendelijke manier om warmte aan de lucht te onttrekken. Het R32 koudemiddel geeft geen schade aan de ozonlaag en stoot fors minder CO2 uit. Daarnaast kan het worden gerecycled en hergebruikt worden.
  • Een kamer kan binnen 15 min op de gewenste tempratuur gebracht worden. Julia “wanneer ik terugkom van vakantie, zet ik in de auto naar huis de airconditioning aan. Wanneer ik dan thuiskom, is het huis lekker warm en kom ik niet in een koud huis thuis”.  
  • Airconditionings zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten, uitvoeringen en merken zodat dit altijd passend is binnen het interieur. Bij Cewlbox plaatsen wij enkel a-merken zoals: Mitsubishi, Daikin en LG.

Overtuigd? Neem dan snel een kijkje op onze website en vraag een vrijblijvende (gratis) offerte aan: klik hier

U kunt ook altijd bellen met ons voor een adviesgesprek, hierna kan een adviseur langs komen voor een gratis en vrijblijvend installatie-advies.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.